Зарежда се ... Моля, изчакайте...

Последни Новини


Пазарен мониторинг на производителите на смартфони за средана на 2018 година

Публикувано на 3rd Dec 2018 @ 1:19 PM

Пазарен мониторинг на производителите на смартфони за средата на 2018 година

 

Фирмата Counterpoint прави проучване за пазарния мониторинг през второто тримесечие на 2018 година за продажбите на телефони. Излиза, че глобалния сегмент на смартфоните нараства със 7%, което е доста по – бързо от общия сегмент на смартфоните – скромните -1%. Това се дължи на увеличението на доставките от Китай. От скоро те модернизираха марките си ( Vivo, Huawei, OnePlus И Xiaomi ) – външният и вътрешният им вид са далеч по – различни и по – сигурни от преди, по – желани и по – търсени. Поради тази причина, китайските производители увеличиха цените си и директно се позиционираха на по – висока ценова точка в сравнение с предишните си водещи модели.

Анализът и оценката на проучването за търговията на смартфони води до следните резултати :

 

Смартфони цени от 400 до 600 долара.

Класацията се оглавява от OPPO с цели 22%. На второ място със същите проценти е и Apple. След мащабната компания се наглася Samsung – 16% и веднага след тях е Huawei с два процента по – малко – 14%. На последните две позиции застават Xiaomi – 6% и One Plus – 5%.


Смартфони цени от 600 до 800 долара.

В този сегмент челните места се заемат от двете големи конкуренции на пазара – Apple с 44% и Samsung с 41%, които допринасят с общо 85% от доставките.


Смартфони цени от 800 +

Apple ясно преобладава с 88% дял през тримесечието. Ясно е тук, че повечето телефони не се предлагат толкова скъпо на пазара.


За заключение можем да смятаме, че скоро сегментът на смартфоните ще бъде по – конкурентен. Престижните марки Huawei и OnePlus, които пристигат от Източна Азия, успяват да подобрят дизайна си, да добавят нови функции, точно когато цялостната иновация в смартфоните достига своя връх. Съвсем пресен пример е новият Huawei P20 pro със своята тройна камера. С играчи като Aplle и Samsung, на които цените са по – високи, китайските производители имат шансове да въведат нови нива на цените в сегмента на премиите, за да доведат до увеличение на приходите и печалбите.

 

-2018.png


Pazaruvaj.com Сравнете цени и важни параметри на Pazaruvaj
Посетете Smartfoni.bg в ShopMania

Всички цени са в Български ЛЕВА и са с включен ДДС. Всички права запазени. 2018 Смартфони.БГ - изгодни смартфони и аксесоари на най-ниски цени..