Зарежда се ... Моля, изчакайте...

Последни Новини


Новият Sony Xperia Z2

Публикувано на 2nd Jun 2014 @ 8:18 PM

През първата половина на 2014 г. видяхме смартфони от най-високо ниво от трите основни играчи на пазара – като се започне с отличния HTC One M8, през изтънчения Samsung Galaxy S5 и се стигне до Sony Xperia Z2.

Sony Xperia Z2 е кулминацията на серията от подобрения Sony, но устройството не се различава съществено от предходния модел Z1. Всеки ъпгрейд обаче над оригиналния Xperia Z е забележителен. Като трети представен флагман от началото на 2013 г., Xperia Z2 показва усилията на компанията за изграждане на красиви устройства с добре заоблени линии.


Водещата характеристика на Sony Xperia Z2 е чисто нов 5.2-инчов IPS LCD дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела (424 ppi). Това е допълнено от водоустойчив дизайн, същата 20.7-мегапикселова камера, с която може да се похвалят Sony устройствата от преди, и процесор Qualcomm Snapdragon 801 SoC.

Ако не гледаме отблизо, трудно може да се направи разграничение между Xperia Z2 от Xperia Z1. И двата телефона използват отличителен правоъгълен дизайн с гладко стъкло (или наподобяваща стъкло пластмаса) от двете страни. Около ръбовете, Sony е поставил алуминий, за да добави акценти и малко визуално обостряне на иначе минималистичния дизайн. Безспорно, Xperia Z2 е добре конструирано, силно устройство, което използва висококачествени материали.

Дебелината на устройството е само 8,2 мм, но правоъгълната му форма придава чувството, че то е по-голямо, по-дебело и по-тежко, но всъщност дизайнът изглежда доста добре. С теглото си от 163 грама, Xperia Z2 е най-тежко от трилогията устройства.

Xperia Z2 е конструирана да издържа и на проникването на прах, малки водни струи под налягане и потапяне във вода до 1,5 м дълбочина в продължение на 30 минути, а специален бутон за камерата го прави лесно използваем като подводна камера. 


Pazaruvaj.com Сравнете цени и важни параметри на Pazaruvaj
Посетете Smartfoni.bg в ShopMania

Всички цени са в Български ЛЕВА и са с включен ДДС. Всички права запазени. 2018 Смартфони.БГ - изгодни смартфони и аксесоари на най-ниски цени..