Зарежда се ... Моля, изчакайте...

Последни Новини


StoreDot технология от ново поколение напълно зарежда батерията на мобилния телефон само за 30 секунди!

Публикувано на 27th Apr 2014 @ 9:07 PM

Пионерът в новаторските нанотехнологии StoreDot представи новаторска батерия, с която може да заредите вашия смартфон или други устройства. Изобретението носи името на компанията – StoreDot и е вдъхновенo от природата. Tехнологията позволява батерията на смартфонa да се зарежда само за 30 секунди.

В Think Next симпозиум на Microsoft в Тел Авив StoreDot демонстрира прототип на ултра бързото зареждане на батерията за първи път. Невероятно е! Това означава, че потребителите на смартфони ще могат да ги зареждат за по-малко време, отколкото ще отнеме на StoreDot да обясни как работи тази авангардна технология.

StoreDot специализира в технология, която е вдъхновена от естествени процеси, икономически ефективни и екологично чисти. Фирмата произвежда "Nanodots", получени от био органични материали. Тези многофункционални Nanodots са химически синтезирани биоорганични пептидни молекули, които променят възможностите на мобилните устройства. Био органичните устройства StoreDot като смартфон дисплеи, осигуряват много по-ефективно потребление на енергия, освен това са и еко.

Въз основа на видео на устойството StoreDot, се вижда, че компанията не разчита на безжична връзка за своята технология. В действителност, зарядното на компанията в момента е с размерите на средно голямо зарядно лаптоп. Според StoreDot, когато е свързано с батерията на смартфон, зарядното устройство определя пептидите в движение и драстично намалява времето за зареждане.

Въпреки привидната готовност на технологията, тя няма да бъде на разположение скоро. Прототипът StoreDot в момента работи само с Galaxy S4 и StoreDot работи върху добавянето на мобилни телефони, както и намаляване на неговия размер. Компанията се надява да започне да произвежда потребителски готови зарядни устройства в края на 2016 година. Не е ясно кога устройствата може в действителност да се появят по щандовете на магазините.


Pazaruvaj.com Сравнете цени и важни параметри на Pazaruvaj
Посетете Smartfoni.bg в ShopMania

Всички цени са в Български ЛЕВА и са с включен ДДС. Всички права запазени. 2019 Смартфони.БГ - изгодни смартфони и аксесоари на най-ниски цени..